O discutie telefonica cu Cristian Muntean – ASSAI

Am avut astazi o discutie telefonica cu Cristian Muntean, liderul Asociatiei Service-urilor Independente – ASSAI, in pregatirea interviului pe care il vom face impreuna saptamana viitoare.  Noutatile rezultate din aceasta discutie ar fi urmatoarele:

 • In data de 25 octombrie , transportatorii si ASSAI vor face din nou un mare miting in fata Parlamentului, miting la care nu vor mai aduce camioane ci taxiuri si microbuze.
 • Protestul va fi diferit prin faptul ca o parte din protestanti vor intra in greva foamei
 • Opinia lui Muntean despre evolutia tarifelor  RCA este aceea ca fenomenul are  legatura cu interesul intregului  Consiliu ASF de a favoriza multinationalele.
 • Liderul ASSAI este convins ca asiguratorii se pot incadra cu cheltuielile de achizitie si administrare in marja de 25-30%. El  da exemplul pietei londoneze unde , la camioane, comisionul brokerilor este de 4% iar nivelul primelor de asigurare este similar cu cel de la noi.
 • Considera ca asiguratorii nu pierd, ci castiga bani din RCA. “N-am putut sa-i explic tatalui meu, spune Muntean de ce prima de asigurare RCA i s-a majorat de la un an la altul cu 65%, in conditiile in care nu a avut daune in ultimii 20 de ani si si-a reinnoit polita la acelasi asigurator “
 • Muntean crede ca asiguratorii fac profit prin “umflarea” cheltuielilor de administrare,  El explica faptul ca salariul unui inspector de dauna e de 1200-1500 de lei, suma aproape neglijabila, chiriile sediilor companiilor de asigurari sunt cam acelasi ca in Vest si totusi piata pierde bani din RCA, conform asiguratorilor.
 • Apreciaza o parte din deciziile luate de Misu Negritoiu si spune ca s-a bucurat atunci cand a auzit ca va veni la conducerea ASF. NR:Intre timp lucrurile s-au mai schimbat

Mai multe despre opiniile liderului ASSAI veti afla saptamana viitoare in interviul cu Cristian Muntean. Asa cum am promis intr-o postare anterioara vom afla cine sunt membrii  acestei  organizatii si care sunt interesele ei. Blogul e deschis tuturor partilor implicate in scandalul RCA , fiind o tribuna  de dezbateri neafiliata vreunui interes.

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “O discutie telefonica cu Cristian Muntean – ASSAI

 1. “N-am putut sa-i explic tatalui meu, spune Muntean de ce prima de asigurare RCA i s-a majorat de la un an la altul cu 65%, in conditiile in care nu a avut daune in ultimii 20 de ani si si-a reinnoit polita la acelasi asigurator “
  Aici domnul respectiv o face clar pe… nestiutorul. Sa nu ramana asa.

  Like

 2. Cine este domnul Muntean ? Scuze ca nu stiu prea multe despre el. Am vazut doar ca a picat pe niste interceptari dosare la dna colaborari cu dl Dep Gurzau prieten cu “varul” doamnei primar Pandele si cu dl Stefanescu cotar care bate sa prinda un fotoliu de parlamentar….deci poate se prezinta cu tot cercul sau de interese obscure

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s