La alegerile UNSAR, egreta a avut dreptate !

Vai ce chin, ce dor, ce jale !.  Egreta, pelicanul si lebada au avut dreptate in cazul alegerilor de la UNSAR ! Adrian Marin au prezis zburatoarele, Adrian Marin a iesit. Caci nu conteaza cine participa la alegeri, ci conteaza cine numara voturile, asa cum va spuneam intr-o postare anterioara. Si-acum despre noul Presedinte:

E un bun profesionist ? Se pare ca este. E un bun comunicator, incat sa devina o voce a industriei ? Personal, ma indoiesc. Exista o alta varianta mai buna ? Nu, din cadrul membrilor UNSAR. La Asirom si Groupama, sefii sunt straini, multumesc nu ne trebuie, ca e mai greu cu limba. Allianz-Tiriac a declinat oferta , dupa 19 ani de mandat, iar big-boss-ul de la Omniasig e deja Presedinte la o alta organizatie din piata asigurarilor. Mai raman companiile de life de unde a fost ales un vice-presedinte, ca sa fie toata lumea multumita.  De ce n-a vrut UNSAR sa aleaga o persoana din afara Uniunii, cu o buna reputatie, charisma,  si discurs echilibrat, daca statutul ii permitea acest lucru ? Un bun comunicator ? Am intrebat egreta si mi-a spus ca a existat o propunere in sensul asta dar n-a fost agreata de persoana care numara voturile. Si trage sforile, as adauga.

Adrian Marin e un baiat de toata isprava, e profesionist, voluntar, implicat in cele ce se intampla pe piata,  dar functia asta noua o sa-l usture-n cur. Nu-l prinde. Citez din comunicatul ocazionat de numirea lui la UNSAR :”Principalele obiective ale Uniunii trebuie sa fie predictibilitatea pietei, recapatarea increderii clientilor si cresterea nivelului educatiei financiare” Da pe aia cu “fara a eluda meandrele concretului“, ai uitat-o Adriane ? Ca aia mai lipsea ca sa fie comunicatul complet, in limba de lemn. Sarcina ta e sa te lupti cu ASF-ul, cu ASSAI-ul, cu transportatorii, cu Kalasnikov-ul pe TV, ca sa scoti piata asta la lumina, lasa dracu predictibilitatea pietei si educatia financiara. Si sa-ti mai spun ceva .  E nevoie sa te bati pentru legi si norme corecte si sa ai curajul sa nu ascunzi sub pres gunoiul atunci cand una dintre companiile membre ala Uniunii trag piata in jos. Ca ne ajunge Astra si Carpatica !

In rest, iti urez  succes Adriane. Din suflet, o spun. In Delta , pasarile inca mai comenteaza alegerea ta. E un zgomot infernal, acolo, ele spun ca omul care numara voturile si-a asigurat pentru inca patru sau cinci ani de mandat al tau, libertatea. Cum care libertate ? Libertatea de a calatori in strainatate fara un scop precis, libertatea de a se baga in seama cand nimeni nu i-o cere. Pai nu pentru asta ne-am luptat la Revolutie ?

 

 

Advertisements

One thought on “La alegerile UNSAR, egreta a avut dreptate !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s